Dagar – som blir til nye veker og månader…

Etter ein vår og sumar som vêrmessigt var heller bedrøveleg, fekk vi ein augustmånad som vi seint bør gløyme!
Temperaturar som slår alle, etter at vi fekk nøyaktige målingar i Grotli.vêr m aug-15
Både folk, dyr og blomar her i Skridulaupråket har kosa seg.
Utekaffe og små lufteturar så snart anledninga har bydd seg…ute-kaffe 31.08.15
Dora og eg er glade for at sparken framleis kan stå berre ”på stas”…
spark - blomar 31.08.15Blir nok tidsnok høve til å bruke den til det den er meint for…

Fyrste dagen i september…
Så kom september som sjokkerte oss litt, når vi oppdaga at vi var på Norgestoppen. Ikkje nok med at vi var kaldaste fjellstasjonen – vi var kaldast i heile landet!
kaldast i landet 01.09.15 Men dette er ikkje unormalt for årstida, her på fjellet.

Men 1. september vart ein fin dag!
Dora og eg tok ein tur og spanderte is på Tor og dei to andre snikkarane som arbeider på eit hyttebygg.byggeaktivitet grotli 01.09.15Her blir det nok arbeid og aktivitet utover vinteren, og dermed ser det ut til at vi blir ”fjellfolk” i vinter òg.
Det er ikkje oss imot!

Dora og eg nytta høvet til å gå oss ein liten tur på ”nye stigar”.
Ein kan sjå at hausten er i kjømda. Enkelte stader tek lyngen til å få litt haustfarger, og som her på biletet mot Grotlivatnet, ser ein at myrene tek til å få litt haustleg farge.skridulaupen grotlivatnet 01.09.15

Fotoseanser…
Ikkje til å legge skjul på at det er ein del motiv eg er ekstra svak for, når det gjeld fotografering!
Nokon blir sikkert lei av alle desse bileta eg legg ut; med Dora, Skridulaupen, meir og mindre vellukka bileter av fullmånen, solnedgang, kveldshimmel og skyer! Det er jammen godt at nokon fann opp digitale kamera! Men at eg sjølv må passe på at det er ledig plass på minnekortet, og at batteriet er opplada – det har eg brent meg på nokre gonger! Her om kvelden ”sikta” eg inn den fine kveldshimmelen – men når eg skulle knipse… Null batteri-kapasitet!!!
Men i gårkveld, når vesthimmelen såg ut som om den stod i brann – da hadde eg plass på minnekortet, og omtrent fullada batteri! Resultatet vart 50-60 meir eller mindre vellukka bileter.
Her er eit; vestover Breidalsvatnet:breidalsvatnet i solnedgang 01.09.15
Og Stalltjønna, mot vest:stalltjønna i solnedgang 01.09.15

Ein påminnelse
til oss som har hundar: Det ER sauer i området! sauer - bandtvangEtter at dette biletet, som vart teke for nokre dagar sidan, låg ute på Facebook, fekk vi spørsmål vedr. bandtvang i Skjåk.
Eg har lagt ut lenke til ”Forskrift om bandtvang” før, men dersom du klikkar her kjem du til Lovdata der dei står.
Eg veit ikkje om noko område i skog og fjell i Skjåk, der det ikkje er/kan befinne seg beitedyr. Det vil si at bandtvang gjeld t.o.m. 15. oktober. I tillegg har vi andre områder, som hyttefelt, skiløyper/turløyper , nasjonalpark m.m., der det er andre bestemmelsar.
Men bandtvang gjer ikkje gleda mindre over å ha ein firbeint turkamerat – meinar Dora og eg! Lufteturane blir fine turar – også med band!

Hittegods…
Det hender at ein finn eit og anna som nokon har mista. Nokon som saknar dette?
hittegods sept.-15Brillene fann eg i vår, når dei smelta fram ved ein stabbestein ved Strynsfjellvegen. Ser ikkje ut til at dei har teke skade av opphaldet i snøen.
Nøklane fann eg ved bommen inn til H2 (Skridulaupråket) for nokre dagar sidan. To like nøklar, kanskje til ein hengelås?

~ ~  Og slik går no dagane – her i fjellheimen… ~ ~